plannen voor het weiland

Tijd voor het maken van plannen voor het weiland

De maand augustus vordert. Een paar minder fraaie dagen achter de rug. Onze vakantie is inmiddels ruimschoots voorbij, maar voor de mensen die nog proberen te genieten van hun vakantie zaten er slechte dagen tussen. Het slechtere weer was voor ons een reden om papier en potlood ter hand te nemen en onze wensen voor het huis te schetsen.

Oktober

Oktober is voor ons een belangrijke maand. In deze maand zal de overdracht plaatsvinden van het weiland achter de woning. Vanaf dan is het weiland feitelijk van ons. Met dit in het achterhoofd is het dus niet raar dat op de stukken papier geen schetsen zijn gekomen van het huis, maar wat het ideaalbeeld voor het weiland is.

Planning

Voor het huis hebben we een duidelijke planning in ons hoofd. Om dit op papier te krijgen zijn we nog op diverse vlakken aan het inventariseren. De kosten spelen hierbij uiteraard een rol. Er is een max budget per jaar. Dit te samen met de beperkte tijd (weekenden en vakantiedagen) zal de definitieve planning bepalen. De onbekende factor zit voornamelijk in de kosten van de isolatie en warmtevoorziening. Voor het laatste denken we aan geowarmte. Hier in latere blog veel meer over. De planning voor het weiland. Die laten we los. Die zal bepaald worden wat de tijd ons breng. Mogelijk kan het weiland een inkomstenbron zijn. Indien daarvoor aanpassingen moeten plaatsvinden zullen we op dat moment de mogelijkheden bekijken.

Dromen mag

De potlood is vervangen door de muis. Het papier is vervangen door een scherm. SketchUp heeft haar intrede gedaan. Met autocad werk ik reeds lange tijd en is het voor mij eenvoudig om technische tekeningen te maken. Hiervan zullen de nodige volgen. Nu zet ik mijn eerste stappen in SketchUp. Ook al werkt dit op een andere manier, heeft het gelukkig wel raakvlakken met Autocad. De eerste “schetsen” zijn inmiddels een feit. na wat oefenen zijn er inmiddels wat stapjes gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld een vlekkenplan van het perceel gemaakt waarop de weiland reeds een invulling heeft gekregen

het percel in opbouw

Wat nu leuk is, is dat je nu het verschil kunt tonen tussen nu en later. Hiervan een eerste voorbeeld

huidige houthok
De schuur op het weiland nu
toekomstige schuur
De schuur op het weiland zoals we het graag willen

 

2 gedachten over “plannen voor het weiland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *